Benvingut a la nostra web!

Aquesta pàgina tractarà d’informar a tots els visitants de les activitats que porta a terme la gent ciclista del poble d'Ulldecona, sortides que organitza i sortides a les que participem durant l’any, tant en la modalitat de cicloturisme com en bicicleta de muntanya

dissabte, 19 de setembre de 2015

Moleta Redona

Avui segon dia de la temporada de bici de muntanya per al hivern, a petició de Lluc que no ha estat mai a la zona de les Moles de Xert, ens dirigim a veure si podem accedir a la Moleta Redona un petit "mugro" de pedra damunt d'una serreta, segur que molts haureu posat la vista alguna vegada en aquesta roca curiosa.
Sortim de casa allà a les 9h una mica tard per a fer la volta aquesta, però que hi farem la gent que ens hem reunit som bons rodadors així que no tindríem que tenir problemes per arribar abans de les 14h . Sortim cap al Cervol pels camins de sempre direcció Canet lo Roig, circulant pel fons del barrant i passant per les zones de cudrells que ens cansen poc a poc, després enfilant el camí que rodeja la serra de St.Pere per arribar a Canet primera parada on omplim aigua.
Continuem fent ruta lo més plana possible, segur que si arriba a venir Pedro no l'hauria fet més planera, impossible. Al cap del camí en un gir a ma dreta emprenem la pujada seria cap al pas entre les Moles de Xert i la Moleta.
La moleta ara s'amaga però sabem quin es el nostre objectiu i cap allà que anem, el camí puja i repuja, les vistes de les valls on estan situades poblacions com la Jana, el mateix Canet, St.Rafel, .... avui es veuen en claritat.
Per fi veiem la Moleta davant nostre, arribem una mica dividits però en pocs minuts ja hi som tots.
Amunteguem les bicis i emprenem la caminada, uffff quasi cansa més això que pedalar 200km, desde el camí fins dalt hi ha uns 100m de desnivell pel mig de l'argelagar i del mar de pedres tant típic de les nostres terres. Però be que hi farem "salsa con gusto no pica"
Al arribar al peu de la mola obtenim una recompensa en forma de vistes espectaculars això si la pujada, ....., manda webs.
Per acabar de arribar dalt hi ha una mini via ferrada en uns 10 escalons i un tram de cable per on ens enfilem i ja que hi som busco el Geocache que aquí esta amaga, dalt ens fem una foto de grup sense Gombau que s'estima més no pujar.
Baixem la via ferrada en tot el compte que podem sense arriscar.
Després emprenem la baixada pel mig del mar de pedres i argelages per a arribar altra vegada a les bicis ens girem i mirem el lloc on hem estat i segur que tots pensem "qui ens ho havia de dir que hi pujaríem algun dia", desde l'altra bessant ens fem una foto després d'haver fet un tram petit de sender.
Ara toca pedalar ràpid ja que en la tonteria s'ha fet tard i poder arribarem passades les 14h a casa, els camins per on passem son ràpids sí, però hi ha algun repecho que ens relentitza massa. Arribem novament a Canet i per no tornar pel mateix lloc agafem els lligallos plans per arribar al riu Senia, després baixem ràpidament pels camins del riu i abans de les 14h arribem a la plaça on encara ens queda temps per a fer una cola rapida i una mica de tertúlia batallil del mati.