Benvingut a la nostra web!

Aquesta pàgina tractarà d’informar a tots els visitants de les activitats que porta a terme la gent ciclista del poble d'Ulldecona, sortides que organitza i sortides a les que participem durant l’any, tant en la modalitat de cicloturisme com en bicicleta de muntanya

diumenge, 20 de setembre de 2015

Despoblats Light

Un altra vegada ens trobem davant d'una ruta entre amics per noves terres per a les nostres rodes, sembla que el dia acompanyarà així que som-hi tots a pedalar!!!!
Ups abans d'arrancar una mica de presentació, la sortida la fem desde el peu de Morella concretament desde la fabrica Giner on arranquen les rutes de MTB del centre de MTB d'aquesta ciutat, si mireu la foto veureu que el canvi generacional esta en marxa a la Penya no se per que però els més grans en edat semblen atemorits davant d'un dia de cicloturisme pur com es aquest però be que hi farem, vinga va la foto que m'estic enrotllant massa.
Arranquem a les 9'11h com si sortiges-sem desde la plaça Catalunya una mica més fresquets però a la mateixa hora, comencem pedalant direcció a Morella uns metres però agafem l'encreuament a la dreta cap a Cinctorres, aquí comença un portet de uns 3km per on pugem xarrant com sempre.
Després una llarga baixada que ens porta al riu Calders per on circularem cap al Forcall un tram molt planer entre les parets de roques altes habitades per voltors.
Per carreteres molt tranquil·les i ven asfaltades anem passant per petits pobles, passat la Mata primera parada uns mica de refresc, jijiji ja m'enteneu, després i poc abans d'arribar a Mirambel encreuament a la dreta direcció a Olocau del Rei.
Per arribar-hi caldra superar un altra pujada d'uns 8km i uns 300m de desnivell, al passar descobrim el desviament fet per a evitar el transit? que aquesta carretera suporta diàriament.
Una vegada dalt passem pel costat del parc eolic de Bordon que es cap on ara dirigim el nostre manillar, per arribar una baixada per carretera súper ampla on baixem totalment acoplats i dibuixant les corbes com si anéssim en una 125cc.
Després de passar Bordon ràpidament entrem en una zona trencacames que ens porta per unes petites poblacions fins arribar a les cues del embassament de Santolea un gran i blau embassament que rodejem camí del proxim objectiu, la pujada a Castellote per on Batiste i Jo hem passat unes quantes vegades fent la marxa dels Degollaos.
Però abans d'arribar hem de passar per les parets de l'embassament on parem a fer-nos una bona foto.
Ara ja si emprenem la pujada comença ja fort en rampes del 6%-7% però arriba al 15% en punts molt puntuals sort que només son 3km que si portes bona companyia com es el cas passen ràpidament. En arribar tots als baixos del castell una mica de aigua a la font i foto de grup.
Per sortir d'aquest poble hem de creuar un tunel just per baix de la serra que suporta el pes d'aquest castell que ara passa una millor epoca que la primera vegada que jo hi vaig estar.
Au a continuar, sortim del túnel direcció Mas de les Mates seguint el curs del riu Guadalope, en arribar girem ja cap als cotxes, anem en busca de Aiguaviva per on passem ràpidament, duiem el poc aire que fa a favor.
Entrem a la vall del riu Bergantes per on circularem fins a Morella però abans passarem per llocs molt singulars com son estrets de roca, platges fluvials i la Balma, si si aquella ermita incrustada a les parets de roca, alguns van passar per aquí massa ràpid per a veure-la.
Arribat aquest punt ja només pensem en una cosa, la carn torrada que ens menjarem en arribar al Forcall, però abans caldra arribar, no?
Passem per Zorita, Palanques, Ortells i Villores però això ja no importa a ningú, tots busquem el campanar, l'olor de la carn, la cadira del restaurant, la cervesa que apaivagar la nostra sed uffff quines ganes.
Per fi una mica abans de l'hora acordada arribem a Hostal Casa Aguilar just a l'entrada del poble del Forcall, deixem les bicis en un reservat del mateix local i anem a rentar-nos la cara i mans. Després begudes varies, entrants asortits d'embotits i finalment la carn tant esperada caadascun al seu punt.
Dos hores de menjar, xerrar, fer una mica de espectacle entre tots i comentar que tant de bo a la propera vinguí la gent que no ha pogut esta, tornem a la carretera, pel davant 11km fins al cotxe que en la panxa plena es fan pesats però be ja es hora de torna a casa.
Allà a les 18h en les bicis carregades emprenem el camí cap a casa, una bonica ruta poder la més suau de les que hem fet però hem fet el que busquem, descobrir mon, gaudir de la ruta parant a fer fotos, dinar entre companys amics i tornant a casa en la satisfacció de comparti un gran dia.


pd: un apunt al gran mirandes Fermin si, si va per tu, tot un crack deixant-se les sabates de ciclisme a casa i fent la ruta com tot un noi del nort faria, foto detall.

2 comentaris:

Fer07 ha dit...

jijiji, per no comentar lo de las perneres per als brasços! i qualsevol dia me deixo la bici! Molt bona cronica i tot un plaer fer aquestes sortides en la millor companyia que conec! Gràcies

Fer07 ha dit...

jijiji, per no comentar lo de las perneres per als brasços! i qualsevol dia me deixo la bici! Molt bona cronica i tot un plaer fer aquestes sortides en la millor companyia que conec! Gràcies